Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Κάλυψη Σχολικών Βιβλιοθηκών με Αποφοίτους Βιβλιοθηκονομίας


Ημ. Δημοσίευσης : 04/05/2009 10:06

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ , Βουλευτής, Βουλή, Ερώτηση, Παιδεία

Διαμαρτύρονται οι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας, καθώς είναι αποκλεισμένοι από την κάλυψη των εργαζομένων στις σχολικές βιβλιοθήκες αφού οι θέσεις καλύπτονται μόνο από μόνιμους εκπαιδευτικούς.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Έντονα διαμαρτύρονται οι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, τμημάτων Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας, καθώς είναι αποκλεισμένοι από την κάλυψη των εργαζομένων στις σχολικές βιβλιοθήκες όλης της χώρας, αφού οι σχετικές θέσεις προβλέπεται να καλύπτονται μόνο από μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Σε μια εποχή όπου η γνώση είναι κυρίαρχο στοιχείο και οι σχολικές βιβλιοθήκες μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση, παρατηρείται μια συνεχιζόμενη αδικία σε βάρος των αποφοίτων των Σχολών Βιβλιοθηκονομίας των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Επειδή, η στελέχωση των βιβλιοθηκών στα σχολεία είναι καθοριστικής σημασίας καθώς οι βιβλιοθήκες ενισχύουν την εκπαιδευτική διαδικασία κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η πνευματική ελευθερία, μέσω της απρόσκοπτης και ελέυθερης αναζήτησης της γνώσης από τον μαθητή.

Επειδή η σχολική βιβλιοθήκη λειτουργεί ως σημείο πρόσβασης στην πληροφορία που αναζητεί ο μαθητής οικειοθελώς και λειτουργεί σαν εργαστήρι άσκησής του στην κριτική σκέψη την οποία απαιτεί η σύγχρονη κοινωνία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:

Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να στελεχωθούν οι σχολικές βιβλιοθήκες και με αποφοίτους των σχολών βιβλιοθηκονομίας ΑΕΙ και ΤΕΙ.

4-5-2009 Ο ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: